lamine diş fiyatları, lamine diş operasyonu, lamine diş uygulamaları

Lamine Diş Ne Kadar Sürede Yapılır? 

Çağımızın en önemli sağlık problemlerinden birisi diş sağlığı ve diş estetiğidir. Dişler, sindirim sisteminin başlangıç noktasıdır. Bu nedenden dolayı ağız ve diş sağlığı sindirim sistemimiz nedeniyle oldukça önemlidir.lamine diş fiyatları, lamine diş operasyonu, lamine diş uygulamalarıDişlerde yaşanan sağlık sorunları, sindirim sistemini doğrudan etkilemektedir. Sosyal hayatta ise dişlerinde problem olan insanların konuşurken ağızlarını kapatma gereksinimi duyduğunu, gülerken ise dişlerini saklamaya çalıştıkları açık bir gerçektir. Aynı zamanda dişler, konuşmaya da doğrudan etki ettiği için dişlerinde eksik olan kişilerin bazı ses ve harfleri çıkarmakta zorlandıkları görünmektedir. Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle beraber ağız ve diş sağlığı konusunda da birçok tedavi yöntemi çıkmıştır. İnsanlar genelde çocukluklarından kalma korkular sebebiyle diş hekimlerinden çekinseler de artık modern tıp sayesinde bu konuda korkulacak pek bir şey kalmamıştır. Son zamanların oldukça popüler tedavi yöntemlerinden birisi de lamina diş kaplamadır. Tedavi sırasında dişlere fazla işlem uygulanmaması ve tedaviyi gören hastaların acı çekmemesi ile beraber tedavi sürecinin birkaç seanstan oluşması, bu tedavi yönteminin popüler olmasındaki başlıca sebeplerdendir. Aynı zamanda lamina kaplamaların çok ince porselenlerden yapılması (bu ince porselen tabakalar ışığı geçirebildikleri için diş ile hemen hemen aynı karakteristik özellikleri gösterirler.) ve dişin küçültülmesi için işlem uygulanmamasından dolayı tedavi süreci oldukça kısalması da bu yöntemi tercih eden hastalar için başlıca tercih sebeplerindendir.

Lamine diş kaplama genellikle, diş renginden memnun olmayan ve görülen diş beyazlatma tedavisinden verimli sonuç alamayan hastalara, dişleri arasında boşluklar olan hastalarda, ön dişlerinde dolgu olan ve bu dolguların dişin formunu bozduğu hastalarda, dişlerinde ortodontik kaynaklı estetik bozukluğu olan hastalarda (Bu durumda en doğru tedavi yöntemi ortodontik tedavilerdir fakat süresinin uzun olması sebebiyle hastalar lamine diş kaplama tedavi yöntemini tercih etmektedir.) uygulanır. Bu tedavinin en avantajlı tarafı dişlerde çok az işlem uygulanmasıdır. Bu sebepten dolayı tedavi sürecinin de oldukça kısa olması hastaları ekstra rahatlatmaktadır. Porselenin ışığı geçirgenliği ve bunun sonucunda yapılan kaplamanın normal diş görünümüyle neredeyse bire bir olması da önemli avantajlardan birisidir. Laboratuar ortamında hazırlanan bu özel lamina tabakalar, diş ve diş eti uyumunda da mükemmeldirler. Diğer tedavi yöntemlerinde görülen diş eti kenarlarında yansıma olması olayı, bu tedavi yönteminde gerçekleşmez ve tamamen doğal bir görüntü ortaya çıkar. Aynı zamanda porselen yüzeyleri pürüzsüz ve aşınmalara karşı dirençli olduğundan dolayı sigara, çay ve kahve gibi dişlerin rengini bozan dış etkenlere karşı normal dişlerden çok daha fazla dayanıklıdır. Lamina kaplama kullanan hastalar aynı zamanda diş taşı problemiyle de uğraşmazlar. Bu tedavi yönteminin en önemli dezavantajı ise çok fazla hassasiyet gerektirmesidir. Kalınlığı 0.5 mm ile 0.7 mm arasında değişen lamina porselen tabakalar, diş yüzeyine uygulanırken çok dikkatli davranılması gerekmektedir. Bu yüzden bu tedavi yöntemini seçen hastaların bu iş üzerinde uzman diş hekimleri tarafından tedavi edilmeleri tavsiye edilir. Tedavi süreci ise 3-6 seans arasında değişmektedir.

Tedaviye karar veren hastaların öncelikle diş taşı veya diş eti problemleri olup olmadığı kontrol edilir. Eğer herhangi bir problem varsa diş taşları temizlenir veya diş eti tedavisi uygulanır. (Bu tedavi yönteminde yüksek bir estetik görüntü beklentisi olduğundan dolayı diş etleri sağlıklı olmalı ve diş taşlarının temizlenmesi gerekmektedir.) Ardından dişlerin normal formunun ölçüleri alınır. Ön dişlerin durumu ve konumuna göre dişlerde çok küçük miktarda tıraşlama yapılması gerekebilir. Ardından lamina tabakalar için diş ölçüsü alınır. Bir sonraki aşama laboratuar aşamasıdır ve dişlere uygun olan lamina tabakalar bu ortamda dayanıklı bir şekilde hazırlanır ve bu süreç yaklaşık 1 hafta sürer. Hazırlanan tabakaların diş üzerinde provası yapılır ve estetik durumu değerlendirilir. Hasta ile diş hekiminin ortak değerlendirmesi sonucunda karar verilen şekilde tabakalar dişlere çok sağlam bir yapıştırıcı malzeme kullanılarak sabitlenir. Lamine diş kaplama toplam 4-6 seans sürmektedir. Bu tedavi yöntemi direkt kaplama ve indirekt kaplama olarak ikiye ayrılır. Direkt kaplamalarda diş üzerinde çok fazla tıraşlama ve kesme işlemi gerektirmediğinden tedavi süresi 3-4 seansa kadar düşebilir. Bu yöntemde hastalar çok daha rahattırlar ve enjeksiyon heyecanı yaşamazlar. İndirekt kaplama yönteminde ise diş normal formundan daha önde duruyorsa ince bir tıraşlama işlemi gerekir. Bu durumda lokal anestezi yardımıyla gerekli seviyede tıraşlama yapılır. Bu tedavi yöntemi ise 4-6 seanslık bir süre sonucunda tamamlanmaktadır. Tedavi tamamlandıktan rutin doktor kontrolleri çok önemlidir. Diş hekiminin belirlediği süre zarflarında düzenli olarak muayenelere gitmek gerekmektedir. Ayrıca bakımı sırasında diş fırçalamanın yanında diş ipi kullanmak da oldukça önemlidir. (Bu durum tabakalar üzerinde leke oluşumunu engellemektedir.) Tedavinin ardından tırnak yeme alışkanlığı olan hastalar bu alışkanlıklarından vazgeçmelidir. Diş gıcırdatma alışkanlığı olan hastalar ise gece plağı kullanmalıdırlar. Son olarak ön dişlerle sert gıdalar için koparma işlemi yapılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir